Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών

May 21, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών

Ο τεμαχισμός είναι μια σημαντική διαδικασία στην παραγωγή των αυτοκόλλητων ετικετών, και μπορεί να ειπωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ετικετών απαιτεί προτού να μπορέσουν να διαμορφωθούν τελικά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διάφοροι τύποι εξοπλισμών που χρησιμοποιούνται για τον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών στην αγορά, που καθιστά το δύσκολο για τις επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών να επιλέξουν. Έτσι, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών μορφών του τεμαχίζοντας εξοπλισμού συγκολλητικών ετικετών; Πώς θα έπρεπε οι επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών να επιλέξουν κατά την αγορά αυτών τεμαχίζοντας εξοπλισμός; Σε αυτό το άρθρο, Co. τεχνολογίας Weifang Superreliable, το ΕΠΕ θα συζητήσει τα ανωτέρω ζητήματα με το καθένα.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  0

Σύμφωνα με τις διαφορετικές αρχές εργασίας, ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός επικρατουσών συγκολλητικών ετικετών στην τρέχουσα αγορά μπορεί διαιρώ σε έξι τύπους: κυκλική συμπίεση, επίπεδο που πιέζουν, πλάγιος που πιέζουν, τύπος συνδυασμού, λέιζερ, και ψηφιακός που τεμαχίζουν.

 

1. Στρογγυλός τεμαχισμός

 

Το τεμαχίζοντας εργαλείο που χρησιμοποιείται στον κυκλικό κυκλικό τεμαχίζοντας εξοπλισμό πίεσης είναι ένας χαράζοντας κύλινδρος μαχαιριών, ή ένα μαγνητικό δέρμα μαχαιριών είναι συνδεμένο με το μαγνητικό κύλινδρο. Λόγω της χρήσης ενός κυλίνδρου μαχαιριών αντί ενός επίπεδου τεμαχίζοντας μαχαιριού, το μαχαίρι εμφανίζεται κυκλικό όταν αντιμετωπίζεται από την πλευρά. Κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού, ο κύλινδρος μαχαιριών και ο αποτυπώνοντας κύλινδρος πιέζονται μαζί, εμφανιμένος σαν δύο κύλινδροι πιέζονται μαζί, ως εκ τούτου καλείται κυκλικός τεμαχισμός.

 

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα μικρό χάσμα μεταξύ του κυλίνδρου μαχαιριών και του αποτυπώνοντας κυλίνδρου, και το πλάτος του χάσματος είναι ακριβώς το πάχος του συγκολλητικού υλικού εγγράφου βάσεων, ενώ το στρώμα επιφάνειας και το συγκολλητικό στρώμα του συγκολλητικού υλικού κόβονται εντελώς. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι εξωτερικοί κύκλοι των δύο κυλίνδρων του κυκλικού τεμαχίζοντας εξοπλισμού είναι σχεδόν εφαπτομένη κατά τη λειτουργία, αυτή η μέθοδος επαφών γραμμών επιτρέπει τη σχετική runout σειρά του κυλίνδρου πιάτων και ο κύλινδρος εντύπωσης που ελέγχεται μέσα σε 3 κατά τη λειτουργία μ μέσα στο μ, η πίεση τεμαχισμού είναι σχετικά σταθερός και κατάλληλος για τις ετικέτες με τις υψηλές απαιτήσεις για την ποιότητα τεμαχισμού. Παραδείγματος χάριν, για τις ετικέτες που απαιτούν το μεγάλο αυτόματο μαρκάρισμα, η ταχύτητα μαρκαρίσματος είναι γρήγορη και η ετικέτα υπο:βάλλω σε μια μεγάλη εκτατή δύναμη. Απαιτείται ότι το έγγραφο βάσεων ετικετών δεν πρέπει να κοπεί, διαφορετικά είναι εύκολο να σπάσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαρκαρίσματος. Για αυτόν τον τύπο ετικέτας, ο κυκλικός τεμαχισμός είναι η καλύτερη μέθοδος τεμαχισμού.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  1

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας, ο επικρατών κυκλικός τέμνων εξοπλισμός στην αγορά μπορεί διαιρώ σε δύο κατηγορίες: διαλείπων κυκλικός τέμνων εξοπλισμός μαχαιριών και πλήρως περιστρεφόμενος κυκλικός τέμνων εξοπλισμός μαχαιριών. Ο διαλείπων κυκλικός τεμαχίζοντας εξοπλισμός μαχαιριών υιοθετεί το εναλλάσσοντας έγγραφο ταΐζοντας (που εξοπλίστηκε με μια σερβο μηχανή έλεγξε τη ράβδο ταλάντευσης, η οποία αναγκάζει το υλικό για να κινηθεί μπρος-πίσω μέσω της μετακίνησης της ράβδου ταλάντευσης), δηλ., όταν γυρίζουν τον κύλινδρο πιάτων στη θέση τεμαχισμού, οι υλικές κινήσεις προς τα εμπρός, και όταν γυρίζουν τον κύλινδρο πιάτων στην κενή θέση, οι υλικές κινήσεις πίσω.

 

Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ίδιο κύλινδρο πιάτων για να τεμαχίσει τα προϊόντα των διάφορων μηκών, αλλά η προϋπόθεση είναι ότι το μέγιστο μήκος του προϊόντος δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο τρίτα της περιφέρειας του κυλίνδρου πιάτων. Μόλις ξεπεραστεί αυτή η σειρά, η ταχύτητα τεμαχισμού του εξοπλισμού θα μειωθεί σημαντικά. Κανονικά, η λειτουργούσα ταχύτητα του διαλείποντος τεμαχίζοντας εξοπλισμού σίτισης εγγράφου είναι γενικά μεταξύ 40m/min και 60m/min. Ο πλήρως περιστρεφόμενος κυκλικός τεμαχίζοντας εξοπλισμός μαχαιριών υιοθετεί τη συνεχή σίτιση εγγράφου, με μια τρέχοντας ταχύτητα μέχρι 80m/min~150m/min. Εντούτοις, κατά τεμαχισμό των προϊόντων των διαφορετικών μηκών, την είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ο αντίστοιχος κύλινδρος διαμέτρων, ο οποίος είναι δαπανηρός.

 

Αν και ο κυκλικός τεμαχίζοντας εξοπλισμός έχει τη σχετικά σταθερή πίεση τεμαχισμού και την υψηλή ποιότητα τεμαχισμού, το κόστος εργαλείων του είναι επίσης υψηλό. Αυτή τη στιγμή, η τιμή των μαγνητικών καλύψεων μαχαιριών στην αγορά είναι συνήθως μεταξύ 250 έως 350 yuan/m, και του κόστους σειρές μιας τις μαγνητικές μαχαιριών κάλυψης από μερικές εκατοντάδες σε αρκετές χιλιάδες yuan. Εάν πρόκειται να κάνει τους χαράζοντας κυλίνδρους μαχαιριών, το κόστος θα είναι υψηλότερο, με μια ελάχιστη αρχική τιμή 3500-4000 yuan. Επομένως, η κυκλική συμπίεση και ο κυκλικός τεμαχισμός είναι καταλληλότεροι για τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες batch ή τις διαφορετικές ποικιλίες και τις ίδιες προδιαγραφές (οι φόρμες μαχαιριών μπορούν να μοιραστούν).

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  2

2. Επίπεδη συμπίεση,

 

Ο επίπεδος πιέζοντας τεμαχίζοντας εξοπλισμός υιοθετεί έναν επίπεδο κύβο λεπίδων, με δύο παράλληλα αεροπλάνα για τον τεμαχίζοντας σταθμό. Ο κύβος λεπίδων εγκαθίσταται γενικά στο ανώτερο αεροπλάνο και το χαμηλότερο αεροπλάνο είναι η τεμαχίζοντας πλατφόρμα. Κατά τεμαχισμό, δύο την αεροπλάνα κινούνται κάθετα πάνω-κάτω, και οι συγκολλητικές υλικές κινήσεις κάτω από το τράβηγμα της μηχανής έλξης ή του εγγράφου που τραβά τη ράβδο ταλάντευσης. Όταν τα δύο αεροπλάνα πιέζονται πάνω-κάτω, το τεμαχίζοντας μαχαίρι έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του συγκολλητικών υλικού και των περικοπών μέσω του. Αυτός ο τύπος συσκευής στηρίζεται κυρίως στο εξοπλισμένο ακολουθώντας μάτι και το πρόγραμμα υπολογιστών του για να εξασφαλίσει την ακρίβεια κάθε σχεδίου εγγράφου και να εξασφαλίσει την ακριβή θέση του τεμαχίζοντας σχεδίου.

 

Τα πλεονεκτήματα του επίπεδου τεμαχίζοντας εξοπλισμού είναι μικρό μέγεθος, γρήγορη ταχύτητα, υψηλή ακρίβεια, χαμηλού θορύβου, και χαμηλή δόνηση. Ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός επικρατόντος επίπεδος Τύπου στην τρέχουσα αγορά μπορεί να λειτουργήσει με μια ταχύτητα 400-450 τυπωμένων υλών ανά λεπτό, και η ακρίβεια τεμαχισμού μπορεί ελέγχω μέσα σε ± 0.2mm. Επιπλέον, η τιμή της λεπίδας που χρησιμοποιείται στον επίπεδο τεμαχίζοντας εξοπλισμό είναι σχετικά φτηνή, συνήθως μόνο μερικές δεκάδες σε μερικές εκατοντάδες yuan, και δεν θα αυξήσει το υψηλό κόστος για τις μικρές διαταγές batch.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των αρχών σχεδίου ο ίδιος του εξοπλισμού, η σταθερότητα του επίπεδου τεμαχίζοντας εξοπλισμού Τύπου είναι χαμηλότερη από αυτή του κυκλικού τεμαχίζοντας εξοπλισμού Τύπου. Περιστασιακά, το φαινόμενο της κοπής του υποστηρίζοντας εγγράφου μπορεί να εμφανιστεί, ειδικά όταν τρέχει με υψηλή ταχύτητα ο εξοπλισμός, το οποίο είναι δυσκολότερο να. Επομένως, όταν τον τεμαχισμό των προϊόντων με ιδιαίτερα υψηλό - ποιοτικές απαιτήσεις και μεγάλοι όγκοι διαταγής, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στον επίπεδο πιέζοντας τεμαχίζοντας εξοπλισμό.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  3

3. Πλάγιος τεμαχισμός

Πλάγιος επίπεδος τεμαχίζοντας εξοπλισμός, γνωστός επίσης όπως πλάγιο πίσω τεμαχίζοντας εξοπλισμό. Αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια ορισμένη γωνία κλίσης μεταξύ των ανώτερων και χαμηλότερων αεροπλάνων, και η αρχή εργασίας της είναι βασικά η ίδια με αυτήν μιας επίπεδης πιέζοντας τεμαχίζοντας συσκευής. Και ο δύο τεμαχισμός πραγματοποιείται μέσω της πάνω-κάτω μετακίνησης μεταξύ δύο αεροπλάνων. Όταν τα δύο αεροπλάνα πιέζονται μαζί, οι επαφές και οι περικοπές πιάτων λεπίδων μέσω του συγκολλητικού υλικού.

 

Τα πλεονεκτήματα του κεκλιμένου πίσω τεμαχίζοντας εξοπλισμού είναι γρήγορη ταχύτητα, υψηλή ακρίβεια, και χαμηλότερη τιμή έναντι του επίπεδου τεμαχίζοντας εξοπλισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι ο εξοπλισμός έχει έναν μεγάλο όγκο, έναν σχετικά υψηλό δόνηση και θόρυβο, και είναι καταλληλότερο για την τοποθέτηση στο πρώτο όροφο του εργαστηρίου παραγωγής. Εάν τοποθετείται σε άλλα πατώματα, είναι απαραίτητο πλήρως να εξεταστεί εάν η σεισμική δύναμη του εργαστηρίου παραγωγής μπορεί να αντέξει αυτόν τον τύπο εξοπλισμού, διαφορετικά μπορεί εύκολα να προκαλέσει τους κινδύνους ασφάλειας.

 

Αυτή τη στιγμή, αν και μερικοί επικρατόντες τεμαχίζοντας κατασκευαστές εξοπλισμού έχουν κάνει τις αντίστοιχες βελτιώσεις για να εξετάσουν τις ανεπάρκειες του πλάγιου πίσω τεμαχίζοντας εξοπλισμού, υπάρχει ακόμα μια δυνατότητα αντικαθ:ιστώ από τον επίπεδο πιέζοντας τεμαχίζοντας εξοπλισμό.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  4

4. Τεμαχισμός συνδυασμού

 

Όπως το όνομα προτείνει, ο μορφωματικός τεμαχίζοντας εξοπλισμός αναφέρεται στον εξοπλισμό που όχι μόνο έχει τις λειτουργίες τεμαχισμού, αλλά και άλλες λειτουργίες, όπως η flexographic εκτύπωση, η τοποθέτηση υαλοπινάκων, η τοποθέτηση σε στρώματα, η καυτή σφράγιση, κ.λπ. Αυτός ο τύπος μορφωματικού εξοπλισμού που ενσωματώνει όλες τις διαδικασίες μετα-Τύπου είναι καταλληλότερος ως κέντρο επεξεργασίας μετα-Τύπου, το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει τις διαφορετικές και εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τις μονάδες συνδυασμού που συναντούν τη βασισμένη στις ανάγκες μόνοι τους κατάσταση διαταγής τους, είναι ακόμα και δυνατό να προστεθούν μερικές ειδικές λειτουργίες στο συνδυασμένο τεμαχίζοντας εξοπλισμό για να επιτύχει τις μοναδικές λειτουργίες που άλλες συσκευές δεν έχουν.

 

Αυτός ο συνδυασμός τεμαχισμού του εξοπλισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν την κατάλληλη μέθοδο τεμαχισμού βασισμένη στα χαρακτηριστικά τεμαχισμού του προϊόντος, το οποίο μπορεί να είναι είτε κυκλικός είτε επίπεδος τεμαχισμός, ή ακόμα και ένας συνδυασμός των δύο μεθόδων τεμαχισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι το κόστος εξοπλισμού είναι σχετικά υψηλό. Η τιμή σειρών ενός των συνδυασμένων τεμαχίζοντας εξοπλισμού από μερικές yuan σε αρκετά εκατομμύρια yuan, και οι συγκεκριμένες λειτουργίες πρέπει να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Μερικές μικρής κλίμακας επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών με την ανεπαρκή οικονομική δύναμη συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  5

5.Laser τεμαχισμός

Ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός λέιζερ είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών για να ελεγχθεί η κοπή των υλικών από μια ακτίνα λέιζερ. Το πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μια φόρμα μαχαιριών, και μπορεί να επιτύχει μια μεταβλητή μορφή τεμαχισμού για κάθε ετικέτα. Λόγω των μεταβλητών χαρακτηριστικών εκτύπωσης των ψηφιακών μηχανών εκτύπωσης, ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός λέιζερ και οι ψηφιακές μηχανές εκτύπωσης έχουν γίνει οι καλύτεροι συνεργάτες, κατάλληλοι για την παραγωγή των εξαιρετικά σύντομων διαταγών και της μικρής batch, εξατομικευμένες διαταγές. Επιπλέον, έναντι του παραδοσιακού τεμαχίζοντας εξοπλισμού, ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός λέιζερ μπορεί επίσης να τεμαχίσει τα διάφορα σύνθετα σχέδια, όπως οι σύνθετες μορφές χαρτών με τον τεμαχισμό των γραμμών.

 

Το μειονέκτημα του τεμαχίζοντας εξοπλισμού λέιζερ είναι το υψηλό κόστος του. Γενικά, ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός λέιζερ με την υψηλή ποιότητα τεμαχισμού διατιμάται περίπου ένα εκατομμύριο σε yuan. Συγχρόνως, λόγω της θερμότητας που παράγεται από το λέιζερ όταν μπορούν να προκαλέσουν τα κόβοντας υλικά, για μερικά σχετικά μαλακά συγκολλητικά υλικά τύπων ταινιών, όπως τα άσπρα υλικά PE, τεμαχισμός την υλική διακένωση ακρών ή τα κίτρινα προβλήματα ακρών.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  6

6. Ψηφιακός τεμαχισμός.

 

Ο ψηφιακός τεμαχίζοντας εξοπλισμός είναι ένας νέος τύπος του τεμαχισμού του εξοπλισμού που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συσκευή ελέγχει τις λεπίδες στο ρομποτικό σκέλος μέσω ενός προγράμματος υπολογιστών, και χρησιμοποιεί τις λεπίδες για να κόψει την επιθυμητή μορφή στο υλικό. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να εκτελέσει το μεταβλητό τεμαχισμό, έχει ένα χαμηλότερο κόστος εργαλείων, και δεν παράγει τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τεμαχισμού. Ανήκει στην κρύα μέθοδο τεμαχισμού, και δεν θα προκαλέσει τη διακένωση και τα κίτρινα προβλήματα ακρών των υλικών λεπτών ταινιών. Εντούτοις, ο επικρατών ψηφιακός τεμαχίζοντας εξοπλισμός στην τρέχουσα αγορά είναι σχετικά αργός και κατάλληλος μόνο για τις μικρές διαταγές batch.

 

Ανωτέρω, η τεχνολογία Weifang Superreliable μόνο εις:άγω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του τεμαχίζοντας εξοπλισμού έξι επικρατουσών τάσεων στην αγορά. Πώς θα έπρεπε οι επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών να επιλέξουν τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό που είναι κατάλληλος για τα χαρακτηριστικά προϊόντων τους; Σε τελική ανάλυση, είναι ακόμα απαραίτητο να επιλέξει βασισμένος στην κατάσταση διαταγής και τη δομή προϊόντων κάποιου.

 

Εάν η επιχείρηση διατάζει κυρίως σε μεγάλες ποσότητες και έχει τις υψηλές απαιτήσεις για την ποιότητα τεμαχισμού, συστήνεται να επιλεχτεί ο κυκλικός πιέζοντας τεμαχίζοντας εξοπλισμός Εάν οι επιχειρήσεις εστιάζουν κυρίως στις μικρού και μεσαίου μεγέθους διαταγές batch και έχουν σχετικά χαμηλές απαίτηση για την ποιότητα τεμαχισμού, μπορούν να θεωρήσουν τη μεγάλη ταχύτητα επίπεδος πιέζοντας τεμαχίζοντας εξοπλισμός Εάν η επιχείρηση δέχεται κυρίως τις εξαιρετικά σύντομες διαταγές ή τις εξατομικευμένες διαταγές μέσω του Διαδικτύου, συστήνεται να επιλεχτεί ο ψηφιακός τεμαχίζοντας εξοπλισμός Εάν η επιχείρηση εστιάζει κυρίως στην ψηφιακή εκτύπωση, είναι ενδεδειγμένο να θεωρήσει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό λέιζερ Εάν η επιχείρηση συμμετέχει κυρίως στην παραγωγή των προϊόντων με τις σύνθετες διαδικασίες, και υπάρχει πολύς και σύνθετες διαδικασίες επεξεργασίας μετα-Τύπου, συστήνεται να επιλεχτεί ο μορφωματικός τεμαχίζοντας εξοπλισμός.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  7

Σήμερα, πολλές επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών έχουν περισσότερους του ενός ή ακόμα και περισσότερους τύπους τεμαχισμών του εξοπλισμού, και ο καταλληλότερος τεμαχίζοντας εξοπλισμός μπορεί να επιλεχτεί σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάσταση της διαταγής κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Μπορεί να προβλεφθεί ότι με τη συνεχή ανάπτυξη της διαδικασίας παραγωγής των αυτοκόλλητων ετικετών, ο συνδυασμένος τεμαχίζοντας εξοπλισμός θα γίνει ο κύριος τεμαχίζοντας εξοπλισμός για τις επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να επιλέξει τον τεμαχίζοντας εξοπλισμό συγκολλητικών ετικετών  8