Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;

May 21, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;

Στην καθημερινή διαδικασία παραγωγής των αυτοκόλλητων ετικετών, το πρόβλημα της υπερχείλισης κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού είναι πολύ κοινό, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων και την αποτελεσματικότητα παραγωγής, και ενοχλεί τους χειριστές. Σε αυτό το άρθρο, η τεχνολογική ομάδα Superreliable αναλύει τους λόγους για τη συγκολλητική υπερχείλιση τεμαχισμού από δύο προοπτικές και παρέχει μερικές λύσεις.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  0

1. Υπερχείλιση μολυβδούχος από την πρώτη ύλη

 

Τα συγκολλητικά υλικά διαιρούνται συνήθως σε δύο κατηγορίες: έγγραφο και ταινία, ανάλογα με το υλικό επιφάνειας. Μεταξύ τους, το συγκολλητικό υλικό του υλικού επιφάνειας ταινιών είναι σχετικά επιρρεπής σε συγκολλητική υπερχείλιση, επειδή το υλικό ταινιών εντελώς δεν απορροφά την κόλλα, και η ένταση επιφάνειας της συγκολλητικής επιφάνειας είναι επίσης σχετικά χαμηλή, καθιστώντας το δύσκολο να συνδέσει σταθερά με το συγκολλητικό στρώμα Το αυτοκόλλητο υλικό των υλικών επιφάνειας εγγράφου μπορεί μερικές φορές να ξεχειλίσει, όπως τα υλικά με τα υπερβολικά παχιά συγκολλητικά στρώματα ή την ισχυρή συγκολλητική ρευστότητα.

 

Έτσι, πώς να καθορίσει εάν η υπερχείλιση προκαλείται από τις πρώτες ύλες; Εδώ είναι ένας σχετικά απλός τρόπος να καθορίσει: η φλούδα από μια τεμαχισμένη ετικέτα και εξετάζει την κατάσταση υπερχείλισης της ετικέτας μπροστά από το φως. Κατά γενική ομολογία, η υπερχείλιση που προκαλείται από τις πρώτες ύλες προκαλείται γενικά από την υπερχείλιση της κόλλας στην άκρη της ετικέτας. Εάν υπάρχει μόνο μια ή μερική υπερχείλιση της κόλλας στην ετικέτα, ο περισσότερος δεν προκαλείται από την πρώτη ύλη.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  1

Υπάρχουν δύο λόγοι για την υπερχείλιση που προκαλείται από τις πρώτες ύλες: κάποια είναι η ισχυρή ρευστότητα της κόλλας, και άλλη είναι το παχύ επίστρωμα της κόλλας. Εάν είναι μια ατέλεια batch, αντικαταστήστε απλά τις πρώτες ύλες Εάν είναι ένα πρόβλημα λειτουργίας, όπως η παγωμένη ετικέτα κόλλας και η ετικέτα ροδών, αυτά τα υλικά οι ίδιοι απαιτούν την πολύ παχιά κόλλα και την ισχυρή ρευστότητα, και η υπερχείλιση κόλλας είναι σχεδόν αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού.

 

Μιά φορά αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα, αφ' ενός, οι παγώνοντας μέθοδοι μπορούν να υιοθετηθούν για να μειώσουν τη ρευστότητα της κόλλας. Δηλαδή οι πρώτες ύλες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια κρύα αποθήκευση ή έναν ψυκτήρα πριν από την παραγωγή για να μειώσουν τη ρευστότητα της κόλλας. Συγχρόνως, οι τρόποι μπορούν να βρεθούν για να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο από την υλική φόρτωση στον τεμαχισμό, έτσι ώστε η κόλλα δεν είναι εύκολη στην υπερχείλιση κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού. Αφ' ετέρου, εξασφαλίζοντας σταθερή ένταση εκτύπωσης, το ποσό υλικού που περνά μέσω του κυλίνδρου οδηγών πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή στο πλαίσιο της δράσης της έντασης εξοπλισμού, η επαφή μεταξύ του υλικού και ο κύλινδρος οδηγών θα συμπιέσουν το συγκολλητικό στρώμα, προκαλώντας την κόλλα στην υπερχείλιση.

 

Συστήνουμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό συγκολλητικών ετικετών από την τεχνολογία Weifang Superreliable που αποφεύγει επάνω από τα προβλήματα.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  2

2. Υπερχείλιση μολυβδούχος με τον τεμαχισμό

 

Α. υπερχείλιση μολυβδούχος από το ακατάλληλο τεμαχίζοντας μαχαίρι

 

Η λεπίδα για τον τεμαχισμό των υλικών ταινιών είναι διαφορετική από τη λεπίδα για τον τεμαχισμό των υλικών εγγράφου, κυρίως από την άποψη της γωνίας και της σκληρότητας. Όσο μικρότερη η γωνία, τόσο αιχμηρότερη η λεπίδα και ο ευκολότερος αυτό πρόκειται να κόψει μέσω του υλικού. Κατά γενική ομολογία, η γωνία λεπίδων που χρησιμοποιείται για τον τεμαχισμό των υλικών ταινιών είναι 30 ° σε 42 °, και η γωνία λεπίδων που χρησιμοποιείται για τον τεμαχισμό των υλικών εγγράφου είναι 52 °. Αυτό είναι επειδή τα υλικά ταινιών έχουν τις πολύ υψηλότερες απαιτήσεις για από τα υλικά εγγράφου. Κατά γενική ομολογία, τα υλικά ταινιών απαιτούν ότι όλα τα υλικά επιφάνειας κόβονται κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού, το τουλάχιστον 4/5 του οποίου πρέπει να κοπεί, ενώ τα υλικά εγγράφου απαιτούν ότι το 2/3 των υλικών επιφάνειας κόβεται κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού.

 

Για τη σκληρότητα, η σκληρότητα λεπίδων του τεμαχισμού των υλικών εγγράφου πρέπει γενικά για να είναι επάνω από 58 ° Rockwell, ενώ η σκληρότητα λεπίδων του τεμαχισμού των υλικών ταινιών είναι υψηλότερη από αυτή του τεμαχισμού των υλικών εγγράφου.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  3

Από την ανωτέρω περιγραφή, δεν είναι δύσκολο να δει ότι η λεπίδα για τον τεμαχισμό των υλικών επιφάνειας ταινιών είναι αιχμηρότερη και σκληρότερη, έτσι η ζωή υπηρεσιών της είναι επίσης πιό σύντομη από αυτή του τεμαχισμού των υλικών επιφάνειας εγγράφου. Μερικές φορές μερικοί κατασκευαστές φορμών μαχαιριών προκαθορίζουν στη χρησιμοποίηση μιας λεπίδας για τον τεμαχισμό των υλικών επιφάνειας εγγράφου για να κάνουν τις φόρμες μαχαιριών. Αυτός ο τύπος λεπίδας, λόγω της μεγάλης γωνίας και της ανεπαρκούς οξύτητάς του, θα συμπιέσει έξω την κόλλα στο υλικό, με συνέπεια τη συγκολλητική υπερχείλιση. Η παραγωγή αυτού του είδους συγκολλητικής υπερχείλισης έχει μια διαδικασία που δεν είναι προφανής στην αρχή, αλλά γίνεται πολύ προφανής μετά από μια περίοδο τεμαχισμού. Αυτό είναι επειδή η κόλλα συμπιέζεται βαθμιαία έξω κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τεμαχισμού. Μερικά αυτοκόλλητα υλικά οι ίδιοι είναι υλικά επιφάνειας εγγράφου, αλλά λόγω του παχιού επιστρώματος ή της ισχυρής ρευστότητας της κόλλας, που χρησιμοποιεί μια λεπίδα με μια γωνία 52 ° είναι επίσης περισσότερη επιρρεπής σε συγκολλητική υπερχείλιση. Σε αυτήν την περίπτωση, συστήνεται να χρησιμοποιηθεί μια λεπίδα με μια γωνία λιγότερο από 42 ° για τον τεμαχισμό. Τώρα μερικοί προμηθευτές φορμών μαχαιριών έχουν προσπαθήσει να εφαρμόσουν το επίστρωμα πετρελαίου σιλικόνης στη λεπίδα, η οποία μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει το υπόλειμμα κόλλας στη λεπίδα και επίσης η βοήθεια αποτρέπει την υπερχείλιση κόλλας.

 

Β. υπερχείλιση μολυβδούχος από το αμβλύ τέμνον μαχαίρι

 

Κατά γενική ομολογία, η ζωή υπηρεσιών της λεπίδας για τον επίπεδο τεμαχισμό λεπίδων κυμαίνεται από τις δεκάδες των χιλιάδων ως τις εκατοντάδες χιλιάδες των χρόνων, ενώ η ζωή υπηρεσιών της λεπίδας για το στρογγυλό τεμαχισμό λεπίδων κυμαίνεται από τις εκατοντάδες χιλιάδες των χρόνων. Εντούτοις, κανένα θέμα που ο τύπος εργαλείου χρησιμοποιείται για πολύ καιρό, θα υπάρξει επίσης φθορά λόγω χρήσης. Μόλις φορεθεί το τεμαχίζοντας εργαλείο ή εξασθενίσει, μπορεί να προκαλέσει την υπερχείλιση κόλλας. Η υπερχείλιση που προκαλείται από αυτόν τον λόγο απεικονίζεται συχνά στην τοπική άκρη της ετικέτας. Εάν η ετικέτα αφαιρείται και παρατηρείται ενάντια στο φως, μπορεί να διαπιστωθεί ότι μόνο οι τοπικές περιοχές της ετικέτας έχουν την υπερχείλιση, και η θέση της υπερχείλισης είναι σχετικά σταθερή. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, αντικαταστήστε ακριβώς τη λεπίδα εγκαίρως.

 

Γ. υπερχείλιση μολυβδούχος από επίσης την υψηλή πίεση

 

Η διαδικασία τεμαχισμού πραγματοποιείται διά μια ορισμένη πίεση, και εάν η πίεση τεμαχισμού είναι κατάλληλη, το φαινόμενο υπερχείλισης δεν θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Εάν η τεμαχίζοντας λεπίδα φοριέται ή το ύψος της στρογγυλής λεπίδας δεν είναι κατάλληλο, ο χειριστής θα πρέπει να αυξήσει την πίεση τεμαχισμού να παραγάγει κανονικά, η οποία μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην υπερχείλιση ετικετών. Ξέρουμε ότι η λεπίδα έχει μια ορισμένη γωνία, και όσο βαθύτερη η περικοπή, τόσο μεγαλύτερη η συμπίεση της λεπίδας στο υλικό, και η ευκολότερη αυτό είναι για το υλικό στην υπερχείλιση.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  4

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να παρατηρηθεί ότι το κατώτατο έγγραφο της τεμαχισμένης ετικέτας δεν είναι χαλασμένο, αλλά υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στην ετικέτα, η οποία μπορεί εύκολα να κάνει τους χειριστές εσφαλμένα να θεωρήσουν ότι προκαλείται από την πρώτη ύλη. Εντούτοις, τα υλικά χρησιμοποιούμενα δεν είναι πυκνωμένη κόλλα ή ιδιαίτερα κινητή κόλλα, αφήνοντας τους ανθρώπους συγκεχυμένους για το πώς να το λύσουν. Επομένως, κατά αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, την μπορείτε να προσπαθήσετε το με ένα νέο μαχαίρι για να κόψετε τη φόρμα και να παρατηρήσετε εάν το πρόβλημα υπερχείλισης έχει ανακουφιστεί. Εάν το πρόβλημα υπερχείλισης ανακουφίζεται μετά από να αλλάξει το εργαλείο, πρέπει να είναι ένα πρόβλημα εργαλείων. Για τα κυκλικά τεμαχίζοντας προϊόντα κοπτών, λόγω του υψηλού κόστους του τεμαχίζοντας εργαλείου, δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα. Εάν υπάρχουν καινούργια εργαλεία με άλλα σχέδια διαθέσιμα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή. Εάν το καινούργιο εργαλείο κόβει χωρίς προβλήματα, μπορεί επίσης να κριθεί ως πρόβλημα εργαλείων.

 

Δ. Η σίτιση εγγράφου του τεμαχίζοντας εξοπλισμού είναι πάρα πολύ μακροχρόνια

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τεμαχισμού, το υλικό θα περάσει μέσω πολλών κυλίνδρων οδηγών. Κάτω από την ένταση ο ίδιος του εξοπλισμού, οι κύλινδροι οδηγών θα έχουν μια συμπιέζοντας επίδραση στο υλικό. Εάν ο τεμαχίζοντας εξοπλισμός παίρνει μια πορεία μακριού εγγράφου, θα ασκήσει επίσης ορισμένη επίδραση στην κόλλα του υλικού. Η κόλλα θα γίνει βαθμιαία μαλακή και θα έχει την ισχυρότερη ρευστότητα κατά τη διάρκεια της συνεχούς συμπιέζοντας διαδικασίας. Επομένως, για μερικές πρώτες ύλες που είναι επιρρεπής σε υπερχείλιση, είναι απαραίτητο να η πορεία εγγράφου όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού και να μειωθεί ο αριθμός υλικών που περνούν μέσω των κυλίνδρων οδηγών, ο οποίος είναι πιό συμβάλλων στον έλεγχο της υπερχείλισης.

 

Κάποιος τεμαχίζοντας εξοπλισμός μπορεί να έχει πάρα πολλούς κυλίνδρους εγγράφου ή πάρα πολλή πίεση, οι οποίοι μπορούν να ωθήσουν την κόλλα από το υλικό. Η συμπιεσμένη κόλλα θα συσσωρεύσει βαθμιαία στον κύλινδρο οδηγών εγγράφου, προκαλώντας την ασταθή λειτουργούσα ένταση του εξοπλισμού και αναγκάζοντας ενδεχομένως το υλικό για να κολληθεί και να σπαστεί. Κάποιος εξοπλισμός εκτύπωσης με την υπερβολική σίτιση εγγράφου απαιτεί συχνά το υλικό για να περάσει μέσω διάφορων συνόλων πιέζοντας κυλίνδρων έλξης εγγράφου, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η υλική ένταση, αλλά αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο υλικής υπερχείλισης. Επομένως, κατά χρησιμοποίηση των υλικών που είναι επιρρεπής σε συγκολλητική υπερχείλιση, την είναι απαραίτητο να η πορεία εγγράφου όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να κοντύνει την πορεία εγγράφου, μπορεί να θεωρηθεί για να αλλάξει τον τεμαχισμό γραμμών στο σε μη απευθείας σύνδεση τεμαχισμό.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  5

Τα ανωτέρω είναι μερικοί λόγοι και λύσεις που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν στη φόρμα την τέμνουσα συγκολλητική υπερχείλιση. Στην πραγματική διαδικασία παραγωγής, εκτός από τους λόγους που απαριθμούνται σε αυτό το άρθρο, πρέπει να υπάρξουν άλλοι λόγοι που οδηγούν στην τέμνουσα συγκολλητική υπερχείλιση φορμών. Λόγω του περιορισμένου διαστήματος, δεν θα τους απαριθμήσουμε όλοι εδώ. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο μπορεί να χρησιμεύσει ως μια αναφορά για περισσότερους συναδέλφους να μοιραστεί την πολύτιμη εμπειρία τους στον έλεγχο της τέμνουσας υπερχείλισης κόλλας φορμών με την καθεμία.

Καλωσορίστε για να έρθετε σε επαφή με την τεχνολογία Weifang Superreliable όταν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Τι θα έπρεπε να κάνω εάν υπάρχει συγκολλητική υπερχείλιση στον τεμαχισμό των αυτοκόλλητων ετικετών;  6